Resevillkor

I trafiken tillämpas beställarens bestämmelser enligt följande:

Barnvagn
En (1) barnvagn per fordon och tur får medföras av resenär. Detta meddelas vid bokning av resa. Detta gäller även resenär med rullstol.

Cykel 
En (1) cykel per fordon och tur får medföras av resenär. Detta meddelas vid bokning av resa och mot erläggande av avgift 40 sek (4 euro).

Bilkudde för barn

Två bilkuddar för barn per fordon och tur tillhandahålls av trafikföretaget. Detta meddelas vid bokning av resa.

Resa med djur
Pälsdjur som hund och katt reser gratis tillsammans med betalande resenär.

· Det är tillåtet att ta med max 2 pälsdjur/ resenär.

· Alla djur ska hållas kopplade eller förvaras i avsedd väska/ bur och färdas på golvet.
Mindre djur kan hållas i knä men får inte placeras på sittplats.

· Resenär med pälsdjur ska gå ombord genom mittdörren, där sådan finns. Undantag för ledarhundar som oftast är tränade att gå in genom främre dörr.

· Pälsdjuret får endast vistas i den bakre eller övre delen av fordonet för att underlätta för personer som är allergiska. Alla får resa med kollektivtrafiken, därför kan den aldrig bli helt allergisäker.

· Ledarhundar och signalhundar färdas med resenär på valfri plats i fordonet.

· Den som reser med djur ansvarar för dess säkerhet, och riskerar att bli avvisad eller nekad påstigning om pälsdjuret bedöms vara störande för annan resenär eller personal.

Resgods
Ett handbagage och/eller en resväska, ett par skidor/snowboard i fodral, får medföras av resenär utan avgift. Resgods/bagage tas med på resenärens eget ansvar och ska vara väl märkt med namn, adress och telefon.

Resgods får medtagas i fordonets passagerarutrymme endast till den storlek, vikt och omfång som fordonets bagagehyllor medger. I övrigt skall resgods under färd förvaras i fordonets bagageutrymme. Fordonets mittgång skall av säkerhetsskäl hållas fri från bagage och annat gods.

Kick-bikes
Kick-bikes som är hopfällbar och förvaras i väska/fodral får tas med in i bussen i mån av plats utan avgift. I övrigt ska den försvaras i bussens godsutrymme.


E-cigaretter
Vi tillåter inte användandet av e-cigaretter ombord på våra fordon. E-cigaretterna ger ifrån sig en doft som kan vara besvärande för känsliga personer samt kan lätt förväxlas med en vanlig cigarett.

Alkoholhaltiga drycker
Alkoholhaltiga drycker är inte tillåtet att förtära ombord. Av hänsyn till medresenärerna är det dock inte tillåtet att medföra stekt/grillad mat, eller mat som kan droppa på säten eller annan inredning.

Broddar/Spikskor
Vi tillåter inte användandet av broddar/spikskor ombord på våra fordon:
Broddar/spikskor skadar golven i bussarna. På sikt kan det leda till mögel, eftersom fukt riskerar att tränga ner i golven.